HomeEvenementen

Kansenwebinar: Spaanse investeringen in de overgang naar duurzaam vervoer

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 1 min lezen

RVO en de Nederlandse ambassade in Madrid hebben de kansen voor Nederlandse bedrijven in de Spaanse elektrischvervoersector (EV-sector) uitgebreid laten onderzoeken. Tijdens dit webinar hoort u de belangrijkste resultaten. U krijgt duidelijk inzicht in de sector en de kansen die deze groeiende markt biedt.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Spanje is de op één na grootste autoproducent in Europa en de 9e wereldwijd. Met behulp van het NextGenerationEU-fonds heeft de regering ambitieuze plannen opgesteld voor de overgang naar elektrisch vervoer. Spanje ontvangt in totaal meer dan € 140 miljard aan subsidies en leningen.

Van dit geld voert het land structurele hervormingen door, zoals vergroening en digitalisering van de economie. Een groot deel gaat naar investeringen in duurzame mobiliteit. Nederlandse bedrijven kunnen hiervan meeprofiteren. Daarnaast werken Spaanse autoproducenten aan de uitfasering van auto's met verbrandingsmotor. Ook neemt de interesse in elektrische auto's toe, ondanks dat de koopprijs relatief hoog ligt.

Concrete kansen liggen onder meer op het gebied van:

  • laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen;
  • bouw van batterijfabrieken.

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor Nederlandse ondernemers die de Spaanse markt van elektrisch vervoer en duurzame mobiliteit willen verkennen. Het is daarnaast interessant voor Nederlandse ondernemers met kennis van grootschalige batterijfabrieken.

Programma

Het webinar bestaat uit:

  • een introductie door de Nederlandse ambassade in Spanje;
  • een presentatie van de marktstudie door KPMG;
  • het bedrijf Fastned deelt ervaring met zakendoen in Spanje;
  • er is ruimte voor het stellen van vragen.

Na afloop van de presentatie is er ruimte voor een Q&A en discussie.

Aanmelden en kosten

Meld u aan voor het webinar; dit kan tot uiterlijk 7 juni. Deelname is gratis. De voertaal tijdens het webinar is Engels.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert dit webinar samen met de Nederlandse ambassade in Spanje.

Meer weten?

Heeft u vragen over dit webinar, neem dan contact op met:

Corka ScheeringaBusiness Development SpanjeT: 06 2139 3147E: corka.scheeringa@rvo.nl