HomeEvenementen

Webinar verkenning van de Japanse duurzame chemie

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 2 min lezen

Chemische sector in Japan

De chemische sector is in Japan (na de transportsector) de grootste maakindustrie. Het land gebruikt € 159 miljard aan chemicaliën.

Marktkansen voor Nederland

De Japanse overheid heeft doelen vastgelegd voor vermindering van CO2-uitstoot tegen 2030.

In 2021 investeerde de chemische sector € 7,57 miljard in Research & Development. Maar toch loopt deze industrie nog achter met verduurzaming. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers die kunnen helpen om de CO2-uitstoot in de Japanse chemische industrie te verminderen.

Samenwerking Nederland - Japan

ChemistryNL en de Nederlandse overheid organiseren 2 online workshops om mogelijkheden te onderzoeken voor Japans-Nederlandse samenwerking. Dit als voorbereiding op de Osaka wereldtentoonstelling. Dit onderzoek is ook bruikbaar in aanloop naar toekomstige handels- en innovatiemissies en Japans-Nederlandse partnerprogramma's.

Dit webinar is de 1e online workshop en is bedoeld voor Nederlandse ondernemers met interesse in de Japanse markt.

Studie chemische sector 'Duurzame Materialen en Processen'

In 2020 is de chemische sector in Japan onderzocht. Dit is gebeurd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Tokio.

In het opgeleverde rapport 'Sector Study Chemistry: Sustainable Materials & Processes' leest u hoe Nederland en Japan verduurzaming van de sector aanpakken. Ook beschrijft het rapport waar de kansen zijn voor Nederlandse bedrijven en hoe zij die kansen het beste kunnen benutten.

Lees meer over de resultaten uit deze sectorstudie.

Voor wie?

Dit webinar is voor Nederlandse ondernemers uit de chemiesector die zaken willen doen in Japan. Deelnemen is vooral interessant voor ondernemers die actief zijn in:

  • Biologische en gerecyclede materialen;
  • Technologie voor chemische recycling;
  • Duurzame energie;
  • Nieuwe grondstoffen voor biomassa;
  • Verminderen van CO2-uitstoot;
  • Omzetten van energie en warmte.

Waarom deelnemen?

Tijdens dit webinar komt u meer te weten over ontwikkelingen binnen de Japanse duurzame chemiesector. Ook kunt u uw eigen marktkansen verkennen.

Programma

Dit webinar is op 27 mei van 9:00 tot 10:30 uur. Kijk voor het programma op de website van ChemistryNL.

Road2Osaka

Dit webinar is onderdeel van Road2Osaka. Dit is een programma ter voorbereiding op de wereldtentoonstelling 'Expo 2025 Osaka'.

Road2Osaka stimuleert duurzame samenwerking tussen Japan en Nederland bij de energietransitie en bij de vorming van een circulaire economie. Bezoek de website voor meer informatie over Road2Osaka.

Deelname en kosten

Deelname aan dit webinar is gratis.

De voertaal is Engels.

Aanmelden

Meld u zo snel mogelijk aan voor het webinar 'Verkenning van de Japanse duurzame chemie'. De uiterste aanmelddatum is 20 mei 2024.

Organisatie

RVO organiseert dit webinar samen met ChemistryNL. Ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Nederlandse ambassade werken mee.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Anna Hommel, Project Manager International Trade bij RVOE: anna.hommel@rvo.nl