Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Webinar Internationalisering: productiespreiding en vestiging China

Bent u actief in China en heeft u last van de gevolgen van de coronacrisis? Werkt u veel samen met Chinese producenten en wilt u weten hoe u problemen in uw productieketen kunt oplossen? Meld u dan aan voor dit gratis webinar op 1 september. Laat u bijpraten over productiespreiding en het openen van een vestiging in China.

De gevolgen van de coronapandemie zijn in China nog steeds te merken. De productie kan stilvallen omdat fabrikanten geen onderdelen binnenkrijgen. Ook maken de strenge reisbeperkingen het erg lastig om naar China te reizen.

Veel Nederlandse bedrijven die in China werkzaam zijn of met Chinese producenten samenwerken, veranderen hun internationale bedrijfsvoering. Denk daarbij aan het anders inrichten van productie, personeel en werkzaamheden in China. Bedrijven doen dit om op lange termijn werkbaar en winstgevend te blijven.

Een deel van de bedrijven haalt (delen van) de productie terug uit China naar Europa (‘reshoring’). Een andere trend is wereldwijde productiespreiding. Daarnaast kan een eigen productienetwerk in Azië de risico’s van een eventuele nieuwe pandemie verkleinen.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die samenwerken met Chinese producenten of zakendoen in China. Ook is het interessant voor Nederlandse bedrijven die overwegen zich in China te vestigen en meer willen weten over de voor- en nadelen van bedrijfsvestiging in de huidige omstandigheden.

Programma

Het webinar vindt plaats op dinsdag 1 september van 11:00 tot 11:45 uur.

Brainport Development, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Oost NL en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geven u een update over de voor- en nadelen van wereldwijde productiespreiding en het openen van een vestiging in China.

Onderstaande sprekers praten u bij:

  • Jin Houdijk-Chen, hoofd van Grant Thornton Dutch China Desk
  • Hans Duisters, CEO van Sioux Technologies
  • Moderator: Ronnie Kuppens, Project Manager China van Brainport Development
  • Q&A: Judith van de Bovenkamp van Oost NL

Deelname en kosten

Aanmelden kan tot en met maandag 31 augustus via het aanmeldformulierExterne link van BOM International Trade. U ontvangt een bevestiging nadat u zich hebt aangemeld. U ontvangt de deelnamelink op de dag zelf.

Deelname is gratis.

Organisatie

Dit webinar is onderdeel van een reeks webinars gericht op China, georganiseerd door de partners binnen Trade and Innovate NL. Brainport Development, BOM, Oost NL en RVO werken voor dit webinar samen binnen Trade and Innovate NL.

Meer weten?

Heeft u vragen over dit webinar, neem dan contact op met:

Emiel Mulder, Business Development Coach China, RVO

E: emiel.mulder@rvo.nlExterne link

Mogelijk gemaakt door Trade & Innovate NL

Trade & Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade & Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema's daarbij is Smart Cities.Logo Trade and Innovate

Lees meer op de website van Trade & Innovate NLExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 1 sep 2020 11:00 uur

Kosten

  • Deelname is gratis
  • Meld u uiterlijk 31 augustus aan
  • Deelnamelink ontvangt u op 1 september