Dit artikel is gerelateerd aan:

Subsidie Tel mee met Taal

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Let op: gesloten

Heeft u werknemers die moeite hebben met de Nederlandse taal, rekenen of digitale vaardigheden (laagtaalvaardig)? Of heeft u een voorschoolse voorziening en kunt u laagtaalvaardige ouders niet goed bereiken? Dan kunt u de subsidie Tel mee met Taal aanvragen. Deze subsidie is voor scholing of activiteiten die laagtaalvaardigheid voorkomen en verminderen.

Soorten subsidie

De subsidie Tel mee met Taal bestaat uit:

Tel mee met Taal werkgevers

Deze subsidie is voor een opleiding of cursus taal, rekenen of digitale vaardigheden voor uw laagtaalvaardige werknemers. U kunt de subsidie ook aanvragen voor zzp'ers die u inhuurt.

Tel mee met Taal ouders

Deze subsidie is voor activiteiten om laagtaalvaardige ouders beter te bereiken. Bijvoorbeeld taaltrajecten, een cursus taal, rekenen of digitale vaardigheden, hulp bij het (voor)lezen of onderzoek naar laagtaalvaardige ouders.Wanneer komt u in aanmerking?

Als werkgever moet u voldoen aan de voorwaarden voor de subsidie Tel mee met Taal werkgevers. Als voorschoolse voorziening moet u voldoen aan de voorwaarden voor de subsidie Tel mee met Taal ouders.

Hoe kunt u aanvragen?

U kon de subsidie Tel mee met Taal aanvragen bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) tot en met 31 mei 2020. U kunt nu niet meer aanvragen.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven