HomeEvenementen

Handelsmissie offshore wind naar International Partnering Forum 2024 in VS

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 2 min lezen

Windenergie-ambities van de Verenigde Staten

De Verenigde Staten (VS) wil vóór 2030 in totaal 30 gigawatt elektriciteit opwekken met windparken op zee. Dat kondigde de regering van Biden tijdens hun aantreden aan. De ambities na 2030 zijn zelfs nog groter.

De VS ontwikkelt overal langs de oostkust windparken op zee. Ook aan de zuidkust in de Golf van Mexico komt de ontwikkeling van windparken op gang. Aan de westkust in Californie komt zelfs een drijvend windpark. Dit biedt interessante kansen voor Nederlandse offshore windbedrijven.

Netherlands Lounge

De Netherlands Lounge op IPF biedt u de mogelijkheid om in contact te komen met Amerikaanse offshore windbedrijven. Onze focus ligt op het ondersteunen van ontmoetingen tussen onze delegatie en belangrijke offshore wind-stakeholders uit de staten aan de oostkust van de VS.

De Lounge is in het kader van het PIB-programma Offshore Wind USA. Maar ook niet-leden van dit PIB-cluster zijn van harte welkom om mee te doen.

Maakt u gebruik van de Support International Business (SIB-)subsidie? SIB Individuele beursdeelname of SIB Collectieve activiteit kunt u gebruiken om mee te doen met de Netherlands Lounge.

Wij organiseren ook een aanvullend programma in New Orleans en omgeving rondom een aantal offshore windthema's. Meer informatie over het programma vindt u binnenkort op deze pagina.

Deelname en kosten

  • Voor leden van het PIB Offshore Wind USA-programma is het eerste ticket gratis. Extra tickets kosten € 1.900 per persoon.
  • Voor deelnemers die niet meedoen met deze PIB is het eerste ticket € 3.400. Extra tickets kosten € 2.500 per persoon.

U krijgt hiervoor:

  • een entreeticket voor de beurs en conferentie, ter waarde van $ 2.595;
  • een plek in de Netherlands Lounge met uw logo en bedrijfsvideo op onze schermen;
  • een eigen posterpaneel in de Netherlands Lounge;
  • een vermelding als standhouder;
  • on-site support;
  • deelname aan het aanvullende programma.

Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Aanmelden

Meld u aan voor deze handelsmissie. Doe dit vóór 10 februari 2024.

Er is grote interesse in dit event. Meld u daarom zo snel mogelijk aan. Dan bent u verzekerd van een plekje en een ticket.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze handelsmissie? Neem contact op met:

Kees Mokveld Adviseur Internationale Programma's Rijksdienst voor Ondernemend Nederland E: kees.mokveld@rvo.nl

Holland Home of Wind Energy E: events@hhwe.eu

Oranje rond logo met "Wind & Water Works" in het wit.

Organisatie

Holland Home of Wind Energy (HHWE) organiseert deze missie samen met het consulaat-generaal in New York en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Naast het PIB subsidieprogramma, zijn de International Clean Energy Partnership en Wind & Water Works ook betrokken bij de lounge.

Wind & Water Works

Wind & Water Works is het platform dat is opgericht door RVO, HHWE, Netherlands Wind Energy Association, Netherlands Maritime Technology en The Association of Dutch Suppliers in the Offshore Energy Industry (IRO). Het platform heeft tot doel de Nederlandse offshore windsector te promoten in het buitenland.