Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeEvenementen

NL paviljoen op Autonomy Mobility World Expo in Parijs

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 3 min lezen

AMWE Parijs 2024

Sinds 8 jaar vindt de Autonomy Mobility World Expo (AMWE) plaats. Voor duurzame, stedelijke mobiliteit is AMWE de grootste vakbeurs van de wereld geworden. Op de beurs staan meer dan 250 exposanten uit meer dan 80 landen, wereldwijd.

Bezoek AMWE om alles te weten te komen over de laatste ontwikkelingen in deze industrie. Op de vakbeurs vinden conferenties en demonstraties plaats. Er spreken meer dan 350 experts en wel 200 journalisten schrijven daarover.

Belangrijke internationale beleidsmakers, instellingen & organisaties (ngo's), bedrijven en start-ups ontmoeten elkaar op de beursvloer. AMWE ontvangt in 2 dagen tijd meer dan 5.000 deelnemers en vertegenwoordigers uit meer dan 300 steden. U ontmoet daar dus misschien nieuwe leveranciers en samenwerkingspartners!

Voor wie?

Deelname is interessant voor Nederlandse ondernemers die kennis, diensten of producten bieden voor stedelijke en duurzame mobiliteit. En die zoeken naar klanten en/of samenwerking in Frankrijk.

Op de vakbeurs AMWE is veel aandacht voor:

 • fietsensector (vooral voor deelfietsen en bedrijfsfietsen);
 • e-mobiliteit;
 • logistieke en zakelijke diensten (zoals Last Mile Logistics met cargobikes);
 • verduurzaming van de vloot;
 • autonome voertuigen;
 • openbaar vervoer en gedeelde mobiliteit;
 • stedelijke mobiliteit;
 • IT, data & kunstmatige intelligentie (AI) voor mobiliteit;
 • autoverhuur & abonnementen;
 • Mobility as a service (MaaS);
 • ticketing & betalingen.

Waarom deelnemen?

Het NL paviljoen op Autonomy Mobility World Expo is belangrijk binnen deze missie. Tijdens beide beursdagen hebben u en andere missiedeelnemers daar een stand.

 • U krijgt een eigen corner van ongeveer 4 m2 met een desk en 4 stoelen. Wij plaatsen ook een poster met uw logo.
 • U krijgt promotie via de website en social media van de vakbeurs.
 • Op 20 maart bent u bij de bijeenkomst in het paviljoen samen met Franse experts en mogelijke zakenpartners.

Door aan de missie deel te nemen, kunt u ook:

 • uw voertuigen demonstreren op indoor en outdoor tracks van de beurs;
 • presentaties, lezingen en conferenties bijwonen over stedelijke mobiliteit. U kunt daar netwerken met publieke en private sprekers;
 • uw zakelijke ontmoetingen plannen via het platform van de beurs.

Op 19 maart plannen wij extra een stadsbezoek over stedelijke & duurzame mobiliteit in Parijs. Wij doen dan een fietstocht door de stad om zelf de stedelijke ontwikkeling te zien. Daarbij is speciale aandacht voor de Olympische Spelen van 2024. Daarna is er een netwerkdiner.

Deelname en kosten

Deelname kost € 600 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 personen per bedrijf).

Reis- en verblijfkosten zijn voor uw eigen rekening. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor mogelijke annuleringskosten.

Aanmelden

Er is plaats voor maximaal 12 bedrijven op het NL paviljoen.

Deelname aan deze beurs staat open voor ondernemers uit het Koninkrijk der Nederlanden. RVO vindt diversiteit en inclusie belangrijk. Daarom stimuleren wij vrouwelijk ondernemerschap. Wij selecteren voor deelname niet op gender. Wel dagen wij u uit om binnen uw organisatie te kijken naar vrouwelijke deelnemers.

RVO vindt het belangrijk dat deelnemers passen binnen de opzet en inhoudelijke focus van het paviljoen. Uw aanmelding betekent daarom niet automatisch dat u deelneemt. Wij beoordelen uw aanmelding met deze eisen. U geeft in het aanmeldformulier aan waarom en op welke manier u voldoet aan die eisen. Deze informatie gebruiken wij voor selectie.

Organisatie

RVO en de Nederlandse ambassade in Frankrijk organiseren dit NL paviljoen. Amsterdam Trade & Innovate, ROM Utrecht Region en Rotterdam Partners helpen ons daarbij.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder. De Nederlandse ambassade in Parijs beantwoordt, op verzoek van RVO, graag uw vragen. Neem daarom contact op met:

Adriana Voerman, Economische Afdeling van de Nederlandse ambassade in ParijsE: par-ea@minbuza.nl

(Internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen – inclusief mensenrechten – belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierin staan de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om mee te kunnen doen aan deze missie. Om te beoordelen of uw organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u om na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Naar boven