HomeEvenementen

Q&A-sessie over SIB: de subsidie die u de internationale markt op helpt

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 2 min lezen

Maak kennis met SIB

De mogelijkheden van de SIB subsidie zijn niet bij alle ondernemers even bekend. Dat is jammer, want het kan u op verschillende manieren helpen met succesvol internationaal zakendoen. Daarom organiseren wij een sessie waarin u kunt kennismaken met deze subsidie.

Wist u dat...?

  • een Nederlandse mkb-onderneming met rechtspersoonlijkheid SIB-subsidie kan krijgen tot maar liefst € 6.500 per jaar?
  • dat u ook SIB-subsidie kan krijgen voor deelname aan internationaal georiënteerde beurzen in Nederland?
  • dat u tot 80% van de kosten gesubsidieerd kan krijgen voor deelname aan beurzen en handelsmissies met een 'groen' hoofdthema?

Voor wie?

Wij nodigen mkb-ondernemers met rechtspersoonlijkheid (uit Nederland en het Caribisch gebied) uit die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun afzetmarkt internationaal uit te breiden. Daarnaast richten we ons ook op adviseurs, coaches en intermediairs die ondernemers helpen met het aanvragen of gebruiken van de SIB-subsidie. Ook organisatoren van missies en beurzen zijn van harte welkom.

Maakt u al gebruik van SIB en heeft u vragen over het vervolg? Doe dan ook mee aan de sessie.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze Q&A-sessie beantwoorden wij vragen over bijvoorbeeld:

  • de mogelijkheden die SIB biedt;
  • de voorwaarden om een SIB-subsidie te krijgen;
  • voor welke diensten of evenementen in het buitenland u SIB kunt gebruiken;
  • hoe u een SIB-subsidie aanvraagt.

Verder behandelen wij vragen van deelnemers over de SIB-subsidie. U krijgt ook voorbeelden uit de praktijk. Zo hoort u hoe andere ondernemers SIB hebben toegepast.

Programma

De Q&A-sessie bestaat uit 3 deelsessies.

Tuesday 25 June

  • 10:00 - 11:00 hour (CET)Deelsessie voor mkb-ondernemers met rechtspersoonlijkheid uit Nederland, die plannen hebben om internationaal zaken te doen.
  • 12:00 - 13:00 hour (CET)Deelsessie voor adviseurs, organisatoren en intermediairs, die met ondernemers werken die plannen hebben om internationaal zaken te doen.
  • 16:00 - 17:00 hour (CET)Deelsessie voor ondernemers met rechtspersoonlijkheid en adviseurs uit het Caribisch gebied (Engelstalig).

Aanmelden en kosten

Neem online deel aan de Q&A-sessie over SIB. Deelname is gratis. De voertaal is Nederlands in de eerste 2 sessies, en Engels in de laatste sessie.

U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 24 juni. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een MS Teams-link voor de sessie.

Meld u nu aan

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit evenement? Neem dan contact met ons op via sib@rvo.nl.