Dit artikel is gerelateerd aan:

Ondernemen en studiefinanciering

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

< 1 min lezen

Bent u student met studiefinanciering en heeft u daarnaast inkomsten uit een eigen bedrijf? Dan moet u rekening houden met bepaald bedrag dat u mag bijverdienen om studiefinanciering te houden.

Voor wie geldt de bijverdiengrens?

De bijverdiengrens geldt voor:

Corona: geen grens voor bijverdienen

In 2020 is er geen grens voor bijverdienen voor alle studenten. Sommige studenten werken extra door de coronacrisis omdat ze een cruciaal beroep hebben. U kunt in het 2020 bijverdienen zonder gevolgen voor uw studiefinanciering.

Voor wie geldt de bijverdiengrens niet?

Valt u onder het leenstelsel voor hbo en universiteit? Of volgt u voortgezet onderwijs? Dan maakt het niet uit hoeveel u bijverdient. De bijverdiengrenst geldt niet voor u.

Hoeveel mag u bijverdienen?

  • Voor 2021 is de grens voor bijverdienen € 15.415,63
  • Voor 2020 is de grens voor bijverdienen € 15.003,05 (door de coronacrisis geldt er in 2020 geen grens voor bijverdienen)
  • Voor 2019 is de grens voor bijverdienen € 14.682,96

Als uw verzamelinkomen of het belastbaar loon hoger is dan de bijverdiengrens, dan moet u uw studiefinanciering en uw ov-studentenkaart stopzetten. Anders moet u terugbetalen. Als u in het kalenderjaar waarin u afstudeert winst uit eigen onderneming heeft, dan telt dat niet mee als bijverdiensten.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven