Overzicht websites voor financiering

Deze informatie is geplaatst door

KVK

± 2 min lezen

Wilt u meer weten over een bepaalde vorm van financiering? Of wilt u weten hoe u het beste een geldschieter of investeerder kunt benaderen? Deze organisaties en brancheverenigingen kunnen u verder helpen.

Financieringsmonitor

De CBS Financieringsmonitor geeft u informatie over de financiering van het Nederlandse bedrijfsleven.

Financieringsgids

De MKB financieringsgids biedt een snelle oriëntatie op financieringsoplossingen.

Wegwijzers

Het Geldboek, aangeboden door KVK, het Nibud en Zuidweg & Partners, is een wegwijzer voor (startende) ondernemers over de aansluiting tussen hun privé en zakelijke financiën. U kunt het Geldboek gratis downloaden.

De KVK Gids voor bedrijfsfinanciering, aangeboden door KVK, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Stichting MKB Financiering helpt bij het vinden van financiering. U kunt de KVK Gids voor bedrijfsfinanciering gratis downloaden.

Qredits Microfinanciering Nederland

Qredits verzorgt de aanvragen en beoordelingen voor micro- en MKB-kredieten. Een microkrediet is een zakelijke lening tot € 50.000. Een MKB-krediet is een zakelijke lening tussen de €50.000 en €250.000. Qredits biedt daarnaast een zakelijke hypotheek, leasing, een flexibel krediet en Corona-overbruggingskredieten.

Crowdfunding

Branchevereniging Nederland Crowdfunding biedt u informatie over crowdfunding voor ondernemers, investeerders en adviseurs.

Overheidsfinanciering

Namens de Rijksoverheid biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen Agentschap NL) diensten aan ondernemers met duurzame, innovatieve of internationale ambities. Bijvoorbeeld kennis en het vinden van partners, subsidies, kredieten, garanties en fiscale regelingen. Uitgelicht: Advies op maat en een overzicht van de Seed-fondsen. Wilt u een bedrijf starten of zit u als gevestigde ondernemer tijdelijk in de financiële problemen? En ligt uw inkomen onder bijstandsniveau en is andere financiering niet mogelijk? Dan kunt u op grond van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) bij de gemeente een uitkering aanvragen die voorziet in uw levensonderhoud.

Business Angels

Business Angels Netwerken Nederland (BAN Nederland) is de vereniging van investeerdersnetwerken in Nederland. Op de website van BAN Nederland vindt u handige informatie over informele investeerders, waaronder een gratis exemplaar van het boek ‘Hoe vind ik een investeerder?’ en een overzicht van de investeerdersnetwerken.

Investeringsfondsen

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) is de brancheorganisatie van participatiemaatschappijen in Nederland. Hier vindt u onder meer informatie over venture capital en een overzicht van investeringsfondsen.

Beurs

NPEX is de mkb-beurs van Nederland. Op dit online handelsplatform kunnen mkb-bedrijven hun activiteiten financieren door middel van een notering in aandelen of door uitgifte van obligaties.

Meer succes met uw financieringsaanvraag

Bekijk de criteria van financiers voordat u een aanvraag indient. Pas eventueel vooraf uw bedrijfsvoering aan en ontdek alternatieven als u minder scoort op een criterium. Gebruik het stroomschema financiering om een passende financieringsvorm te selecteren.

Hulp bij financiering

Hulp inschakelen vergroot uw kansen op financiering. Met de juiste adviseur en een goede financiële onderbouwing is een ’ja’ op uw financieringsaanvraag binnen handbereik. Deze adviseurs helpen u op weg.

Deze informatie is geplaatst door

KVK
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1