Overzicht websites voor financiering

Deze informatie is geplaatst door

KVK

Wilt u meer weten over een bepaalde vorm van financiering? Of wilt u weten hoe u het beste een geldschieter of investeerder kunt benaderen? Deze organisaties en brancheverenigingen kunnen u verder helpen.

Financieringsmonitor

De CBSExterne link Financieringsmonitor geeft u informatie over de financiering van het Nederlandse bedrijfsleven.

Financieringsgids

De MKB financieringsgidsExterne link biedt een snelle oriëntatie op financieringsoplossingen.

Wegwijzer

Het Geldboek, aangeboden door KVK, het Nibud en Zuidweg & Partners, is een wegwijzer voor (startende) ondernemers over de aansluiting tussen hun privé en zakelijke financiën. U kunt het GeldboekExterne link gratis downloaden.

Microkrediet en MKB-krediet

QreditsExterne link verzorgt de aanvragen en beoordelingen voor micro- en MKB-kredieten. Een microkrediet is een zakelijke lening tot € 50.000. Een MKB-krediet is een zakelijke lening tussen de €50.000 en €250.000.

Crowdfunding

Branchevereniging Nederland CrowdfundingExterne link biedt u informatie over crowdfunding voor ondernemers, investeerders en adviseurs.

Overheidsfinanciering

Namens de Rijksoverheid biedt de Rijksdienst voor Ondernemend NederlandExterne link (voorheen Agentschap NL) diensten aan ondernemers met duurzameExterne link, innovatieveExterne link of internationaleExterne link ambities. Bijvoorbeeld kennis en het vinden van partners, subsidies, kredieten, garanties en fiscale regelingen. Uitgelicht: Advies op maatExterne link en een overzicht van de Seed-fondsenExterne link. Wilt u een bedrijf starten of zit u als gevestigde ondernemer tijdelijk in de financiële problemen? En ligt uw inkomen onder bijstandsniveau en is andere financiering niet mogelijk? Dan kunt u op grond van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) bij de gemeente een uitkering aanvragen die voorziet in uw levensonderhoud.

Business Angels

Business Angels Netwerken Nederland (BAN Nederland) is de vereniging van investeerdersnetwerken in Nederland. Op de website van BAN NederlandExterne link vindt u handige informatie over informele investeerders, waaronder een gratis exemplaar van het boek ‘Hoe vind ik een investeerder?’ en een overzicht van de investeerdersnetwerken.

Investeringsfondsen

De Nederlandse Vereniging van ParticipatiemaatschappijenExterne link (NVP) is de brancheorganisatie van participatiemaatschappijen in Nederland. Hier vindt u onder meer informatie over venture capital en een overzicht van investeringsfondsen.

Beurs

NPEXExterne link is de mkb-beurs van Nederland. Op dit online handelsplatform kunnen mkb-bedrijven hun activiteiten financieren door middel van een notering in aandelen of door uitgifte van obligaties.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met KVK

KVK Financieringsdesk 0800-1014

Deze informatie is geplaatst door

KVK