Zoeken

Tegemoetkoming Energiekosten voor energie-intensieve mkb (TEK)

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

± 1 min lezen
Let op: tijdelijk gesloten

Heeft u een bedrijf (mkb) dat veel energie verbruikt en zijn uw energiekosten een groot deel van uw totale kosten? U kunt de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK-regeling) aanvragen voor hulp bij de hoge energierekeningen die u moet betalen.

De TEK-regeling is een tijdelijke steun voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Zo krijgt u ruimte om uw bedrijf te verduurzamen of uw bedrijfsmodel te veranderen zodat u de hoge energieprijzen in de toekomst kunt terugverdienen.

De hoogte van de TEK is 50% van het bedrag dat u meer betaalt aan energiekosten dan de drempelprijs. De drempelprijs is € 1,19 per m³ gas en € 0,35 per kWh elektriciteit. Bekijk hoe hoog het subsidiebedrag is en de voorbeeldberekeningen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt de TEK-regeling aanvragen als uw onderneming energie-intensief is. Dit betekent dat u door het soort werk wat u doet veel energie verbruikt. De voorwaarden voor de TEK zijn onder meer:

  • Uw kosten voor gas en elektriciteit zijn minimaal 7% of meer van uw omzet in 2022.
  • U heeft een mkb-onderneming en staat ingeschreven in het Handelsregister van KVK.
  • U heeft maximaal 250 werknemers en uw omzet is minder dan € 50 miljoen per jaar.

Bekijk alle voorwaarden voor de TEK-regeling.

Hoe kunt u aanvragen?

Naar verwachting kunt u de TEK-regeling in het eerste kwartaal van 2023 aanvragen bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). U kunt updates en informatie over de TEK via e-mail ontvangen als u het online formulier invult bij RVO.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1