Tegemoetkoming Energiekosten voor energie-intensieve mkb (TEK)

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
1 min lezen
English version
Let op: gesloten

Heeft u een bedrijf (mkb) dat veel energie verbruikt en zijn uw energiekosten een groot deel van uw totale kosten? U kunt de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK-regeling) aanvragen voor hulp bij de hoge energierekeningen die u moet betalen.

De TEK-regeling is een tijdelijke steun voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Zo krijgt u ruimte om uw bedrijf te verduurzamen of uw bedrijfsmodel te veranderen zodat u de hoge energieprijzen in de toekomst kunt terugverdienen.

De hoogte van de TEK is 50% van het bedrag dat u meer betaalt aan energiekosten dan de drempelprijs. De drempelprijs is € 1,19 per m³ gas en € 0,35 per kWh elektriciteit. Bekijk hoe hoog het subsidiebedrag is en de voorbeeldberekeningen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt de TEK-regeling aanvragen als uw onderneming energie-intensief is. Dit betekent dat u door het soort werk wat u doet veel energie verbruikt. De voorwaarden voor de TEK zijn onder meer:

  • Uw kosten voor gas en elektriciteit zijn minimaal 7% of meer van uw omzet in 2022.
  • U heeft een mkb-onderneming en stond vóór 1 januari 2023 ingeschreven in het Handelsregister van KVK.
  • Uw mkb-onderneming heeft een zakelijk energiecontract.
  • U heeft maximaal 250 werknemers en uw omzet is minder dan € 50 miljoen per jaar.

Bekijk alle voorwaarden voor de TEK-regeling.

Hoe kunt u aanvragen?

U kon de TEK-regeling aanvragen tot en met 2 oktober 2023, 17.00 uur bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). U kunt geen nieuwe aanvraag indienen. Heeft u eerder een aanvraag gedaan? Begin 2024 doet u een vaststellingsverzoek en stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de definitieve subsidie vast. Misschien moet u een deel terugbetalen. Lees meer over wat er na uw aanvraag gebeurt.

Dit artikel is gerelateerd aan:

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)