PPS-toeslag: regeling voor onderzoek en innovatie

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Bent u ondernemer en wilt u samenwerken in onderzoek en innovatie? Dan kunt u misschien gebruik maken van de PPS-toeslag Onderzoek en Innovatie.

Voor wie is de PPS-toeslag Onderzoek en Innovatie?

De PPS-toeslag Onderzoek en Innovatie (voorheen TKI-toeslag) is voor privaat-publieke samenwerkingen (PPS) in onderzoek en ontwikkeling. De 12 Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI's) hebben hierin een belangrijke rol. Ieder TKI heeft een eigen TKI-programma.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • U wilt samen met een Nederlandse onderzoeksinstelling een onderzoeks- en ontwikkelingsproject starten, advies krijgen van een innovatiemakelaar of meedoen aan netwerkbijeenkomsten over onderzoek en innovatie.
  • Uw innovatieactiviteiten passen bij één of meerdere van de 12 TKI-programma's.

Hoe kunt u aanvragen?

  • U sluit zich aan bij een TKI-programma. Alle TKI's financieren samenwerkingsprojecten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling met de PPS-toeslag. Sommige TKI’s organiseren daarvoor 'calls' waar samenwerkingsconsortia op in kunnen schrijven. Andere TKI's gebruiken een maatwerkaanpak voor PPS-toeslagaanvragen. Sommige TKI's organiseren ook netwerkbijeenkomsten of zetten innovatiemakelaars in met de PPS-toeslag.
  • U dient rechtstreeks bij RVO een aanvraag in voor een samenwerkingsproject op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. U moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1