Subsidie prijsplafond energietarieven kleinverbruikers 2023 (CEK23)

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
< 1 min lezen
English version
Let op: gesloten

Bent u een leverancier van gas, elektriciteit of warmte aan kleinverbruikers? U kunt subsidie aanvragen om te voldoen aan het prijsplafond en zo de energiekosten van uw klanten te verlagen. Dit is de subsidieregeling bekostiging plafond energietarieven kleinverbruikers 2023 (CEK23).

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt CEK23-subsidie aanvragen als u onder meer aan deze voorwaarden voldoet:

  • U levert aan kleinverbruikers die in het centraal aansluitingenregister (CAR) staan (voor gas- en elektriciteitsleveranciers).
  • U bent een warmteleverancier volgens de Warmtewet (voor warmteleveranciers).
  • U staat op de lijst met leveranciers die toegang hebben tot deze regeling.
  • U moet de subsidie gebruiken voor het prijsplafond. U rekent het subsidiebedrag voor 100% door naar uw klanten. U moet het voorschot van uw klant verlagen.

Bekijk alle voorwaarden voor gas- en elektriciteitsleveranciers en alle voorwaarden voor warmteleveranciers bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe kunt u CEK23 aanvragen?

Aanvragen voor de CEK23 voor gas- en elektriciteitsleveranciers zijn gesloten. Als u de CEK23 heeft aangevraagd, vraagt u uiterlijk tussen de 1e en de 15e van iedere maand een voorschot aan voor de maand erna.

Aanvragen voor de CEK23 voor warmteleveranciers zijn gesloten. Als u de CEK23 heeft aangevraagd, krijgt u daarna ieder kwartaal een voorschot.

Dit artikel is gerelateerd aan:

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)