Dit artikel is gerelateerd aan:

Tegemoetkoming schade bij rampen (Wts)

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

± 1 min lezen
Let op: (tijdelijk) gesloten

Heeft uw bedrijf schade door een ramp? Dan komt u misschien in aanmerking voor hulp via de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts). De overheid moet de Wts dan wel van toepassing verklaren op de ramp.

Wts en de wateroverlast in Limburg en Noord-Brabant

De Wts geldt voor de overstromingsramp in Limburg en Noord-Brabant. Het kabinet had daarom de schaderegeling wateroverlast Limburg en Noord-Brabant in werking gesteld. Is uw bedrijf, stichting of vereniging gevestigd in het vastgestelde schadegebied? En heeft u schade als gevolg van de overstroming of van afstromend water? Dan kon u tot en met 15 december 2021 uw schade melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Meer informatie over de Wts en de hoogwaterramp in Limburg en Noord-Brabant leest u op de website van RVO.

Wanneer komt u in aanmerking?

De Wts is zowel voor burgers als voor ondernemers (bedrijven, stichtingen en verenigingen). U kunt alleen een tegemoetkoming krijgen voor de kosten van materiële schade die niet verzekerbaar, vermijdbaar of verhaalbaar zijn.

De overheid wijst een uitvoeringsinstantie aan om de tegemoetkoming te regelen. De omvang van de schade moet eerst worden bepaald (taxatie) door een schade-expert. Als uw verzoek wordt goedgekeurd, dan krijgt u uw tegemoetkoming door de uitvoeringsinstantie uitbetaald.

Let op: Een tegemoetkoming betekent niet dat 100% van de schade via de Wts wordt vergoed.

U hoeft niet te wachten met het herstellen van de schade. Maak wel foto’s en filmopnames waarop de schade goed te zien is, voordat u gaat opruimen. Documenteer zo zorgvuldig mogelijk wat uw schade is. Bent u verzekerd? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Hoe vraagt u aan?

Voor schade na de overstromingsramp in Limburg en Noord-Brabant kunt u geen tegemoetkoming meer aanvragen. U kon tot en met 15 december 2021 uw schade melden op de website van RVO.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)